ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει εκτάκτως η ΚΟ του Ποταμιού για την ψηφοφορία

Συνεδριάζει εκτάκτως η ΚΟ του Ποταμιού για την ψηφοφορία
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχωρά την Πέμπτη η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους για το τι θα ψηφίσουν στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους και την αναβολή επιβολής του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης από την Κομοτηνή, χαρακτήρισε «επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης το σκηνικό ρήξης με τους θεσμούς».

«Η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να διαπραγματευτεί τίποτα με ουσιαστικό τρόπο. Έχει ήδη συμφωνήσει ώστε να υπάρξει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και να περάσουμε στο επόμενο βήμα και νομίζω τις επόμενες μέρες θα υπάρξει η τελική επιβεβαίωση αυτών που λέω», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ζούμε αρκετές βδομάδες τώρα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Αυτή η κυβέρνηση αρέσκεται στην δημιουργία μίας αμφιβολίας, μικρών ρήξεων έτσι ώστε στο παρά πέντε, όταν πια ο χρόνος εκπνέει, να πει "αναγκάστηκα να υπογράψω". Αυτό θα συμβεί και τώρα. Οι συναντήσεις που έχει ο πρωθυπουργός δεν αποσκοπούν σε τίποτε άλλο πέρα από το να επιβεβαιώσουν τις αποφάσεις του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να μετέχουν στο πρόγραμμα. «Το ΔΝΤ υποστηρίζει την ελάφρυνση του χρέους. Σε αυτή την υπόθεση το ΔΝΤ είναι σύμμαχος της Ελλάδας. Αυτό ούτε οι Γερμανοί το βάζουν μπροστά, ούτε άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις. Στα υπόλοιπα ζητήματα έχουμε συμμάχους πιο πολύ την Ευρώπη. Αλλά έτσι κινείται η διεθνής πολιτική», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό «γάντι» Τσίπρα με ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ