ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησε η Ένωση Κεντρώων από την Ολομέλεια

Αποχώρησε η Ένωση Κεντρώων από την Ολομέλεια
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αποχώρησε τελικά από τη διαδικασία της ψηφοφορίας η Ένωση Κεντρώων, καθώς όπως είπε από το βήμα της Βουλής, ο Βασίλης Λεβέντης η κυβέρνηση ζητάει την ψήφο από τα κόμματα για να βγάλει το «φίδι» από την τρύπα.

Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε για άλλη μία φορά την κυβέρνηση πως δεν πιστεύει στην απλή αναλογική κι αυτό γιατί, όπως ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας δεν πιστεύει τελικά στη συναίνεση.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης

Τι ονομαστική ψηφοφορία ζητάτε; Εγώ έχω ζητήσει συναίνεση και εσείς δεν έχετε συμφωνήσει. Αφού μπορείτε μόνοι σας, γιατί ζητάτε την ψήφο των άλλων κομμάτων; Bγάλτε το φίδι μόνοι σας από την τρύπα. Όταν τα πράγματα είναι καλά, μόνοι σας και όταν δεν είναι, όλοι μαζί.

Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης μιλώντας για τις συντάξεις επεσήμανε πως «οδηγούμεθα σε συντάξεις 1.200 ευρώ μικτά. «Το ΔΝΤ είπε ότι οδηγούμεθα σε 1.200 ευρώ μικτά, η μεγίστη σύνταξη. Άρα, αν αφήσουμε ανέγγιχτο το σύστημα των συντάξεων, να ξέρετε ότι το μέγιστο των συντάξεων θα είναι 1.200 μικτά. Θα έπρεπε να είχαμε παρέμβει στις συντάξεις πριν από χρόνια, γιατί το μέλλον είναι δυσοίωνο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ