ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα του Ν. Παππά με την ΝΔ για τα... Χριστούγεννα

Κόντρα του Ν. Παππά με την ΝΔ για τα... Χριστούγεννα
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

«Πόλεμος» ανάμεσα στον υπουργό Νίκο Παππά και τη Νέα Δημοκρατία έχει ξεσπάσει με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στη Βουλή, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κύριοι της ΝΔ, θα σας ευχηθούμε από τώρα καλά Χριστούγεννα και καλή τύχη όταν θα πάτε στις περιφέρειές σας να εξηγήσετε στους συνταξιούχους τι κάνατε».

Η Νέα δημοκρατία με ανακοίνωση που εξέδωσε, απάντησε στον Νίκο Παππά καλώντας τον να δοκιμάσει την αποδοχή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία των συνταξιούχων».

«Ο κ. Παππάς θα μπορούσε να δοκιμάσει την αποδοχή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνοντας από τη Βουλή και πηγαίνοντας στην πορεία των συνταξιούχων στο Σύνταγμα», αναφέρει η Πειραιώς και τονίζει:

«Εκεί θα καταλάβαινε ότι τα όσα είπε προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές, αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο και τους Υπουργούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Η ΝΔ καταλήγει στην ανακοίνωσή της: «Τέλος, οφείλει μια θετική αναφορά στην Χρυσή Αυγή, που για άλλη μια φορά υπήρξε συνοδοιπόρος σε μια πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης».

Αντίδραση Νίκου Παππά

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ο οποίος αναφέρει: «Ας καταλάβουν στη ΝΔ ότι είναι τουλάχιστον προκλητικό να υπερασπίζονται με ανακοινώσεις τους συνταξιούχους και τις πορείες τους».

Ειδικότερα, ο κ. Παππάς επισημαίνει ότι «οι συνταξιούχοι είδαν τις συντάξεις τους να περικόπτονται κατά 40% τα τελευταία χρόνια. Θυμούνται τη ΝΔ να διαδηλώνει ώστε να περικοπούν ραγδαία οι επικουρικές και να καταργηθεί άμεσα το ΕΚΑΣ λίγο πριν το δημοψήφισμα του 2015. Και τώρα, ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες από αυτούς βλέπουν τη ΝΔ να δίνει μάχη ώστε να μην πάρουν τα 620 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «η αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Ευρώπη θα υπερασπιστούν την άρση των ανισοτήτων που οι πολιτικές της ΝΔ δημιούργησαν» και προσθέτει: «Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη ας κάτσει με τα κομμάτια της Γερμανικής δεξιάς την οποία δογματικά υποστηρίζει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ