ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ενημέρωση για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό

Βουλή: Ενημέρωση για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό
Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Πρωτοβουλία για την άμεση σύγκληση των αρμόδιων επιτροπών όπου θα υπάρξει ενημέρωση για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ανέλαβε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μαζί με βουλευτές από τη ΝΔ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρότασή του να συνυπογράψουν επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τους προέδρους των αρμοδίων επιτροπών, υπογραμμίζουν πως δεν υπάρχει καμία πρόοδος στην επένδυση παρά μόνο «καθημερινά νέα εμπόδια».

Στην επιστολή τους οι βουλευτές ζητούν να υπάρξει άμεση ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών και την άρση των εμποδίων στην υλοποίηση της τεράστιας επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

«Μια επένδυση 8 δισ. € και 75.000 νέων θέσεων εργασίας δεν μπορεί να περιμένει τις ιδεοληψίες και την αναβλητικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», αναφέρουν.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή

Άμεση κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να ξεκινήσει η επένδυση στο Ελληνικό:

«Καμία δικαιολογία για καθυστέρηση στη σύγκληση των Επιτροπών. Mε πρωτοβουλία τηςΚ.Ο. Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιστολή από κοινού με τις Κ.Ο. Ν.Δ., τοΠοτάμι και Ένωση Κεντρώων»

Με πρωτοβουλία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής τουΤομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κατατέθηκεεπιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Προέδρους των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων, με αίτημα την άμεση σύγκλησηκοινής συνεδρίασης των επιτροπών, προκειμένου να ζητηθεί αναλυτική και ξεκάθαρη ενημέρωσηαπό τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών και την άρση τωνεμποδίων στην υλοποίηση της τεράστιας επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Στην πρωτοβουλία αυτή του κ. Κωνσταντινόπουλου και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανταποκρίθηκαν θετικά και Βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και την ΈνωσηΚεντρώων, με αποτέλεσμα να έχει εξασφαλισθεί ο απαραίτητος αριθμός των υπογραφών ώστε νασυγκληθούν οι Επιτροπές. Μετά από το ευρύτατο αυτό αίτημα, οι Πρόεδροι των Επιτροπών είναι υποχρεωμένοι να τις συγκαλέσουν άμεσα σε κοινή συνεδρίαση, καλώντας τους αρμόδιουςΥπουργούς που υπεκφεύγουν να απαντήσουν και να ενημερώσουν συγκεκριμένα για την πρόοδοτης επένδυσης.

Η συνεδρίαση θα έλθει σε συνέχεια της κύρωσης της σχετικής σύμβασης στα τέληΣεπτεμβρίου, η οποία έγινε με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, φαίνεται όμως πως αγνοήθηκεμέχρι σήμερα από τους αρμόδιους Υπουργούς, καθότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος για τηνυλοποίηση της επένδυσης, παρά μόνο καθημερινά νέα εμπόδια. Μία επένδυση 8 δις.€ και 75.000 νέων θέσεων εργασίας δεν μπορεί να περιμένει τις ιδεοληψίες και την αναβλητικότητα τηςκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ