ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόωρες εκλογές: Αυτό θα είναι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ γράφει η Wall Street Journal

Πρόωρες εκλογές: Αυτό θα είναι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ γράφει η Wall Street Journal
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Αν ο Αλέξης Τσίπρας προκηρύξει εκλογές, αυτό θα σημαίνει το τέλος της αριστερής κυβέρνησης, μετά από δύο χρόνια στην εξουσία, αναφέρει δημοσίευμά της Wall Street Journal.

Όπως τονίζεται η WSJ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού είδε τις ελπίδες του για μια συμβιβαστική λύση να ξεθωριάζουν αυτό το μήνα, εξετάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Αποδίδει μάλιστα την πληροφορία σε Έλληνες αξιωματούχους τους οποίους, όμως, δεν κατονομάζει.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι, αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πάρει ακόμη κάποια απόφαση και αναμένεται να επανεξετάασει την κατάσταση των διαπραγματεύσεων τον Ιανουάριο.

"Εάν ο Α. Τσίπρας προκηρύξει εκλογές, το πιθανότερο αποτέλεσμα θα ήταν το τέλος του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ μετά από δύο ταραχώδη χρόνια στην κυβέρνηση".

Όπως σημειώνει η The Wall Street Journal, οποιαδήποτε διάδοχη κυβέρνηση θα έχει επίσης δυσκολίες στο να ανταποκριθεί στις σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Το Ταμείο γνωστοποίησε τη Δευτέρα το αίτημά του προς την Αθήνα, να θεσμοθετήσει αρκετά χρόνια λιτότητας εκ των προτέρων –μια θέση που υποστηρίζεται από τους Γερμανούς αξιωματούχους που είναι επικριτικοί στην Ελλάδα για την εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ