ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ πως η ΝΔ δέχεται εντολές από τον Σόιμπλε

Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ πως η ΝΔ δέχεται εντολές από τον Σόιμπλε
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκάθαρη αιχμή προς τη Νέα Δημοκρατία ότι έλαβε εντολή από το εξωτερικό - υπονοώντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - να μην ψηφίσει τα μέτρα ενίσχυσης αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Κατανοούμε το εσωκομματικό πρόβλημα που δημιούργησε η έξωθεν εντολή να μην ψηφίσει η ΝΔ τα μέτρα ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων. Ευτυχώς, οι σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της ανάγκασαν την ηγεσία της ΝΔ να αναδιπλωθεί και να πει 'ναι' στην αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δοκιμάζονται. Δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά, μετά τη γενικευμένη κατακραυγή για το 'παρών'», αναφέρεται στην απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενη ανακοίνωση της ΝΔ.

«Σχετικά με την αναφορά της ΝΔ σε 'παλινωδίες', τους θυμίζουμε το ενημερωτικό της σημείωμα (13.12.16) ότι θα υπερψηφίσει τη διάταξη για ενίσχυση στους συνταξιούχους. Απόφαση που άλλαξε εν μία νυκτί και έγινε «παρών» στη Βουλή. Ο νέος αρχηγός της ΝΔ φαίνεται να έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στα... κέντρα της Γερμανίας: είτε τηλεφωνικά, είτε πολιτικά.

Όσο, όμως, και να υπόσχεται ότι θα υπογράψει και θα υλοποιήσει όλα τα μέτρα που θα του φέρουν στο τραπέζι οι ακραίοι των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να το κάνει. το επαναλαμβάνουμε για να το εμπεδώσει καλύτερα και η ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχτούν τη νομοθέτηση μέτρων για μετά τη λήξη του προγράμματος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ