ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα Μουζάλα-Μπαλάφα για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Μηνύματα Μουζάλα-Μπαλάφα για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών
EUROKINISSI

«Η ελληνική Πολιτεία θα συνεχίσει να πράττει με γνώμονα την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανθρώπων αυτών που γεννήθηκαν εδώ, αλλά ακόμη πατρίδα δεν έχουν», σημειώνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών. 

Πυλώνες της πολιτικής της κυβέρνησης για τους μετανάστες, συνεχίζει ο κ. Μουζάλας, αποτελούν «η προστασία των δικαιωμάτων όσων διαβιούν στη χώρα μας, η παροχή αξιοπρεπών συνθηκών διαμονής στους πρόσφυγες, η εξεύρεση λύσεων στα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που έχει ορθώσει η οικονομική κρίση και τα οποία βιώνουν και οι μετανάστες και η καταδίκη των διακρίσεων και των επιθέσεων σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων».

Την ανησυχία για «ενδεχόμενη κατάρρευση των υφιστάμενων συμφωνιών με τραγικές συνέπειες», εξαιτίας του γεγονότος ότι «δεν ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις τους οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες» εκφράζει από την πλευρά του στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.

«Είναι σαφές ότι εάν δεν δοθεί σημαντική έμφαση σε ζητήματα, όπως η παροχή στέγασης, εκπαίδευσης και υπηρεσιών υγείας, τα προβλήματα που συνδέονται με την ενσωμάτωση των μεταναστών θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο», παρατηρεί ο κ. Μπαλάφας και προσθέτει: «Εμείς, η ελληνική κυβέρνηση, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες στέγασης, σίτισης, παραμονής και εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών. Προσπαθούμε, σε συνεργασία με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και θεσμούς, να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που προκύπτουν από διεθνείς συνθήκες, αλλά και από τις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης».

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη: Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ