ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνω κάτω η ΝΔ για την εθνική συνδιάσκεψη

Άνω κάτω η ΝΔ για την εθνική συνδιάσκεψη
Eurokinissi

Την κολοκυθιά παίζουν στη ΝΔ με την εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος η οποία όπως φαίνεται οδεύει σε ναυάγιο.

Αν και οι τέσσερεις υποψήφιοι έχουν με δημόσιες τοποθετήσεις ταχθεί υπέρ μιας τέτοιας προοπτικής οι μέχρι τώρα συζητήσεις και συνεννοήσεις δεν έχουν τελεσφορήσει με αποτέλεσμα το κεφάλαιο "εθνική συνδιάσκεψη" να κλείσει πριν καν ανοίξει.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ήδη έχουν αρχίσει τα μαχαιρώματα και η απόδοση ευθυνών για αυτό το θέμα. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ ο μόνος αρμόδιος για να συγκαλέσει εθνική συνδιάσκεψη είναι ο Πρόεδρος του κόμματος, δηλαδή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος δεν έχει φέρει αντιρρήσεις μέχρι σήμερα. Συνεργάτες του μάλιστα υπενθυμίζουν πως ο ίδιος έσπευσε να αποδεχθεί την πρόταση του κ. Τζιτζικώστα για διεξαγωγή συνδιάσκεψης στις 18 Νοεμβρίου, τονίζουν όμως πως αυτή η ημερομηνία απορρίφθηκε από τους άλλους δύο.

"Στις 18 δεν μπορούσαν οι κκ.Μητσοτάκης και Γεωργιάδης γιατί έχουν προγραμματίσει ομιλίες, στις 17 που αντιπροτείναμε εμείς δεν μπορούσε ο κ. Τζιτζικώστας, στις 19 ο κ. Μεϊμαράκης μιλά στην Αττική, ας βρουν μια ημερομηνία που να συμφωνήσουμε και να προχωρήσουμε" τονίζουν στο CNN Greece συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ. « Να καθίσει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος με τους εκπροσώπους των υποψηφίων, να βρούμε ημέρα, τόπο αλλά και τρόπο διεξαγωγής της συνδιάσκεψης και ο κ. Μεϊμαράκης θα τη συγκαλέσει άμεσα" λένε χαρακτηριστικά.

Με δεδομένο ότι απομένουν ελάχιστες μέρες μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών είναι σαφές πως πολύ δύσκολα θα υπάρξει λοιπόν συμφωνία επ’ αυτού. Το σίγουρο όμως είναι πως έχει ήδη βρεθεί ένα νέο πεδίο εσωκομματικής αντιπαράθεσης για το ποιός τελικά δεν θέλησε να υπάρξει μια κοινή παρουσία των συνυποψηφίων όπου θα μπορούσαν να παρουσιάσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ