ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση νόμου ΚΚΕ για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας

Πρόταση νόμου ΚΚΕ για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας, καταθέτει για δεύτερη φορά στη Βουλή, ως πρόταση νόμου, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, «η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, εισάγει διατάξεις που στοχεύουν στην ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση στην κατεύθυνση μετάθεσης του βάρους της κρίσης στους τραπεζικούς ομίλους, προβλέποντας την δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες».

Στο ΚΚΕ τονίζουν ότι τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών πνίγεται από τραπεζικά δάνεια που δεν μπορεί να αποπληρώσει, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου σε απόγνωση. «Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία, είναι απόρροια των πολιτικών που ακολουθήθηκαν την τελευταία 15ετία, τόσο από τις προηγούμενες όσο και από την σημερινή κυβέρνηση, της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων που κλιμακώνεται με εφαλτήριο την κρίση και το υψηλό χρέος, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα σε σχετική και απόλυτη εξαθλίωση», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου που υπογράφουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ