ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Το 2017 η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη

Αλ. Τσίπρας: Το 2017 η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη

Την άποψη ότι βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί έγκαιρα η β΄ αξιολόγηση «ώστε να μην αμφισβητηθεί το θετικό μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί και να καταφέρει η χώρα να βγει μπροστά με περισσότερη αισιοδοξία», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του σε εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για την ενεργοποίηση του Υπερταμείου Συνεπενδύσεων (Equity Fund of Funds).

Ο Πρωθυπουργός, επεσήμανε ότι «το 2017 η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη» και εξέφρασε τη «βαθιά πίστη» της ελληνικής κυβέρνησης ότι «δεν υπάρχει κανένας ευρωπαϊκός θεσμός που να επιθυμεί να διασαλευθεί αυτός ο οδικός χάρτης και η πορεία εξόδου από την κρίση» ή «να αποθαρρυνθούν οι επενδυτές και να αποδυναμωθεί η ανάκαμψη της χώρας».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, έκανε λόγο για «εντυπωσιακή και ιστορικών διαστάσεων προσαρμογή και αλλαγή πορείας» της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι το 2016 «ανακτήσαμε την αναπτυξιακή μας δυναμική, πραγματοποιήσαμε μία δημοσιονομιική προσαρμογή υπερκαλύπτοντας τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα».

Όπως ανέφερε, η αλλαγή αυτή της πορείας της οικονομία που συντελέστηκε το τελευταίο διάστημα δεν είναι αποτέλεσμα της εσωτερικής υποτίμησης, αλλά της εφαρμογής ενός σχεδίου δραστικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην οικονομία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ