ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ερχόμενη Τετάρτη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Πανούσης

Την ερχόμενη Τετάρτη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Πανούσης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Την ερχόμενη Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα καταθέσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Γιάννης Πανούσης, ο οποίος προκάλεσε πολιτική θύελλα με τις καταγγελίες του για διασύνδεση κομματικών ή και κυβερνητικών στελεχών με την τρομοκρατία.

Τόσο η ΝΔ όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησαν να κληθούν προς ακρόαση και οι υπουργοί Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, οι οποίοι υπέβαλλαν μήνυση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον του πρώην υπουργού.

Επιφυλάξεις διατύπωσε η πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου, με το
επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατόν να κληθούν οι δύο υπουργοί για να απαντήσουν επί απόρρητων θεμάτων που οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι «παίζουν» στα δελτία ειδήσεων. Ανέφερε ωστόσο, ότι η επιτροπή θα πάρει την τελική της απόφαση μετά την ακρόαση του Γιάννη Πανούση.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο κλήσης και του διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη με την Τασία Χριστοδουλοπούλου να
επισημαίνει πάντως, πως η συνεδρίαση βάσει του Κανονισμού θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Την ίδια ώρα, οι ΑΝΕΛ αντικατέστησαν τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο που χθες με παρεμβάσεις του (σ.σ. κατάθεση ερώτησης προς τον πρωθυπουργό αλλά και τοποθέτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας) είχε ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το μείζον, όπως το είχε χαρακτηρίσει, θέμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ