ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κουμουτσάκος: «Εύχομαι να μην πέσει η χώρα μαζί με τον κ. Τσίπρα»

Γ. Κουμουτσάκος: «Εύχομαι να μην πέσει η χώρα μαζί με τον κ. Τσίπρα»
EUROKINISSI/ ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγορεί ότι «προσποιείται ότι δεν ακούει τη γενικευμένη βοή απαξίωσης για την κυβέρνησή του και κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία», εξαπολύει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Απαντώντας στο ερώτημα αν βλέπει πρόωρες εκλογές, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ ευχήθηκε «να μην πέσει η χώρα μαζί με τον κ. Τσίπρα».

«Η διακυβέρνηση Τσίπρα είναι πορεία συνεχούς βύθισης. Η Ελλάδα πορεύεται γονατισμένη, χωρίς πυξίδα και χωρίς προοπτική βελτίωσης», υποστηρίζει ο κ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι «έχουμε έναν πρωθυπουργό που η απήχησή του στην κοινωνία καταρρέει».

Ερωτηθείς κατά πόσο συμφωνεί με την τιμωρητική αντιμετώπιση του Σόιμπλε απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Κουμουτσάκος απαντά: «Διαφωνούμε με πολλές αξιώσεις των δανειστών, όπως η επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, που δεν μπορεί να την αντέξει η χώρα... Όμως δεν μπορεί πάντα και σε όλα το εύκολο άλλοθι να είναι ότι ευθύνεται κάποιος άλλος και όχι εμείς».

Στην ερώτηση εάν συμφωνεί με τη μείωση συντάξεων που ζητά το ΔΝΤ, ο κ. Κουμουτσάκος απαντά ότι «τις συντάξεις τις συνθλίβουν η ανεργία και η μαύρη αγορά εργασίας» και προσθέτει ότι «δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα εφόσον η οικονομία περάσει σε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, έρθουν νέες επενδύσεις και δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενος στην επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς, ο κ. Κουμουτσάκος την χαρακτηρίζει «επιστολή μειωμένης αξιοπρέπειας» και υποστηρίζει ότι είναι «άλλο η συνεννόηση με τους εταίρους και άλλο η εκ των υστέρων αναγκαστική δήλωση μετάνοιας».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί ότι «γίνεται ήδη πλειοψηφικό» το αίτημα για εκλογές και αναφερόμενος σε πιθανές πολιτικές συνεργασίας του κόμματός του λέει ότι «υπάρχουν εκείνοι που αυτοεξαιρούνται, αλλά και εκείνοι τους οποίους αποκλείουμε. Η Χρυσή Αυγή είναι το πιο κραυγαλέο παράδειγμα. Και βέβαια δεν μπορεί να υπάρξει καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ