ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Ρήγας: Οι δανειστές υπονομεύουν την κυβέρνηση

Π. Ρήγας: Οι δανειστές υπονομεύουν την κυβέρνηση

"Αν συνεχιστεί η σκληρή στάση για μέτρα σημαίνει ότι υπάρχει υπονόμευση της κυβέρνησης εκ μέρους των δανειστών" δήλωσε ο γραμμτέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Ρήγας. 

Εκτίμησε ότι κάποιοι στην Ευρώπη προφανώς δεν θέλουν μια κυβέρνηση που ακολουθεί κοινωνική πολιτική και αντιστέκεται. Υπογράμμισε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, παρά τις πιέσεις, για την δεύτερη αξιολόγηση και εκτίμησε πως θα κλείσει εντός του Ιανουαρίου. Τόνισε πως δεν θα ληφθούν μέτρα ούτε για μετά το 2018 καθώς τότε τελειώνει το πρόγραμμα.

Αναγνώρισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι υπάρχει πρόβλημα με τα πλεονάσματα του 3,5% αλλά υποστήριξε ότι δεν μπορεί να συνδεθεί με αυτή την αξιολόγηση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι παρά τις πιέσεις η κυβέρνηση θα αντέξει και οι εκλογές θα γίνουν το 2019.
Υπεραμύνθηκε των αλλαγών στο ασφαλιστικό και της επιβολής εισφορών σε ελευθερους επαγγελματίες και αγρότες με βάση το εισόδημα, σημειώνοντας ότι για την πλειοψηφία θα μειωθούν οι εισφορές.

Τόνισε ότι ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση παρά το γεγονός υπάρχουν δυσκολίες καθώς δεν θέλουν να επανέλθει το παλιό σύστημα του παρασιτικού καπιταλισμού που υπήρχε στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ