ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της στο Κυπριακό

Η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της στο Κυπριακό
Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Το Κυπριακό κυριαρχεί στην πρωθυπουργική ατζέντα με τον Αλέξη Τσίπρα να συναντά την ερχόμενη Τρίτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσει για τις κρίσιμες εξελίξεις γύρω από το εθνικό θέμα.

Η συνάντηση Τσίπρα-Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο μία ημέρα μετά τις επαφές και συζητήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου με τους πολιτικούς αρχηγούς και μόλις δύο ημέρες πριν από την πολυμερή Διάσκεψη της Γενεύης. Να σημειωθεί πάντως ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι έχει κλεισθεί το ραντεβού Τσίπρα - Ερντογάν πριν από την πολυμερή διάσκεψη για το Κυπριακό και την οποία κυβερνητικές πηγές την χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία της συνάντησης της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο για τα συμπεράσματα των επαφών που θα έχει την προηγούμενη ημέρα με τους προέδρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης και συγχρόνως θα του παρουσιάσει το πλαίσιο με το οποίο θα προσέλθει η ελληνοκυπριακή πλευρά στην καθοριστική για την επίλυση του Κυπριακού Διάσκεψη της Γενεύης.

Ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα επαφές και με τον εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό ενώ χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου (μία από τις εγγυήτριες δυνάμεις) Τερέζα Μέι. Ο πρωθυπουργός ανέπτυξε σύμφωνα με το Μαξίμου αναλυτικά τις θέσεις της Ελλάδος για το Κυπριακό εν όψει της πολυμερούς διάσκεψης και ζήτησε την στήριξη της κ. Μέι για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο πρωθυπουργός αναχωρεί απόψε (Τετάρτη) για την Θεσσαλονίκη προκειμένου αύριο να εργαστεί από το γραφείο του στην συμπρωτεύουσα και αργότερα να συμμετάσχει σε εκδήλωση συλλόγου για παιδιά με σύνδρομο down . Έπειτα θα επισκεφθεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και μάλιστα την πρώτη προβλήτα η οποία παραχωρείται για δημόσια χρήση.

Εν όψει του εορτασμού των Φώτων ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ νομού Θεσσαλονίκης με τους οποίους και θα βρεθεί γύρω από ένα γιορτινό τραπέζι και θα συζητήσει για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τα προβλήματα της περιοχής.

Την ημέρα των Θεοφανίων όμως θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη όπου και θα παραστεί στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ