ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα Τετάρτη και Πέμπτη ο Π. Μοσκοβισί

Στην Αθήνα Τετάρτη και Πέμπτη ο Π. Μοσκοβισί
Reuters/Eric Vidal

Στην Αθήνα έρχεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί την Τετάρτη και την Πέμπτη για συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τις ελληνικές αρχές.

Ο κ. Μοσκοβισί έρχεται στην ελληνική πρωτεύουσα όπως ενημέρωσε ο ίδιος μέσω twitter ενώ προσθέτει ότι η Κομισιόν συνεργάζεται με την Ελλάδα στο πλαίσιο της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

Από τις Βρυξέλλες, σήμερα, ο κ. Μοσχοβισί στάθηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους στην αναγκαιότητα τήρησης των συμφωνηθέντων μεταξύ της Αθήνας και των χωρών της Ευρωζώνης.

Αναφορικά με τις σχέσεις της Κομισιόν με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Μοσχοβισί είπε ότι χαρακτηρίζονται στην παρούσα φάση από εμπιστοσύνη αλλά και από υπευθυνότητα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, επέμεινε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Νοεμβρίου, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων τις οποίες έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει η Ελλάδα.

Σχετικά με την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί αλλά και ότι η παρουσία του θεωρείται εγγύηση ασφάλειας για χώρες της Ευρωζώνης.

Στην Αθήνα ο κ. Μοσχοβισί θα συναντηθεί τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα όσο και με τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη ενώ θα έχει επαφές και με οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

Μιλώντας νωρίτερα στην Wall Street Journal στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κ. Μοσκοβισί τοποθέτησε εκ νέου χρονικά τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ