ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ

Ε. Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις εργασιακές σχέσεις, τόνισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Η υπουργός σε συνέντευξή της στη Real News επέμεινε στη μη αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων ενώ τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα λιτότητας μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος.

Ακόμη άφησε ανοιχτή τη «θέση που μπορεί να έχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Κανένα ορθολογικό επιχείρημα δεν υπάρχει που να δικαιολογεί την αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων».

Αναφορικά με το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων η κ. Αχτσιόγλου έκανε λόγο για ανάγκη επαναφοράς τους καθώς αποτελούν «κεντρικό πυλώνα στον σταθερό στόχο για την προστασία των εργαζομένων και είναι μία θέση που εναρμονίζεται με τις ευρωπαϊκές πρακτικές και υποστηρίζεται από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και από το γνωστό πόρισμα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, η υπουργός Εργασίας διευκρινίζει ότι «δεν έχει τεθεί από τους δανειστές». Σημειώνει επίσης, ότι «είναι εξαιρετικά απίθανο να μην επιτευχθεί ο στόχος του +0,5% για τα πρωτογενή πλεονάσματα το 2016» και εκτιμά, πως ο αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα ενεργοποιηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ