ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η επέκταση του «κόφτη» σημαίνει και επέκταση μνημονίου

Β. Κικίλιας: Η επέκταση του «κόφτη» σημαίνει και επέκταση μνημονίου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συνέχιση του μνημονίου «βλέπει» ο εκπρόσωπός της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας στην επέκταση του δημοσιονομικού «κόφτη» και μετά το 2018, που εξετάζει η κυβέρνηση. 

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Real News», ο κ. Κικίλιας επισημαίνει, ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θέλει και μπορεί να επιτύχει εκεί που ο κ. Τσίπρας απέτυχε» και αφήνει αιχμές για τις τακτικές των δανειστών κάνοντας λόγο για «ιδεοληψίες» και «φανατισμό».

«Ευθύνη έχουν και όσοι διακατέχονται από ιδεοληψίες, φανατισμό και συμπεριφέρονται χωρίς να προσμετρούν τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος», λέει χαρακτηριστικά.

Ακόμη ξεκαθαρίζει πως «κανείς από τους εταίρους δεν πιέζει» τον Κυριακό Μητσοτάκη να εφαρμόσει στρατηγική που θα οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Αναφορικά με την επέτειο του ενός χρόνο από την ανάληψη της εξουσίας της ΝΔ από τον κ. Μητσοτάκης, λέει ότι «σηματοδοτεί το άνοιγμα της Ν.Δ., σε όλη την ελληνική κοινωνία».

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό για πολιτική που «ζημίωσε τη χώρα» και τονίζει: «Την έχει βάλει σε δυσμενή προεκλογική περίοδο, η διάρκεια της οποίας θα καθορίσει το πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά».

Ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα και αναφερόμενος στο Κυπριακό ο κ. Κικίλιας σημειώνει ότι η Ν.Δ., «στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για λύση βιώσιμη και λειτουργική που θα έχει πάνω απ' όλα την αποδοχή του κυπριακού λαού χωρίς στρατεύματα κατοχής και επεμβατικά δικαιώματα με σεβασμό στις αποφάσεις του ΟΗΕ. Η Ν.Δ θα τηρήσει στάση εθνικής ευθύνης σεβόμενη την πάγια αρχή ‘η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται’».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ