ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β.Αποστόλου: Ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση κακοκαιρίας

Β.Αποστόλου: Ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση κακοκαιρίας
Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έριξε την ευθύνη για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το κύμα της κακοκαιρίας που έχει «χτυπήσει» την χώρα τις τελευταίες μέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Αποτιμώντας την κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια ο υπουργός τόνισε πως «υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του μηχανισμού για να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία».

«Είναι αδιανόητο να κλείνει ένας κεντρικός δρόμος όπως αυτός από το Αλιβέρι μέχρι την Κύμη. Σήμερα που βρέθηκα στην περιοχή μπόρεσα να φτάσω μέχρι το Στόμιο», είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας περισσότερες αιχμές.

Ο υπουργός απέφυγε να κάνει αποτίμηση της κατάστασης, καθώς όπως είπε «μείζον θέμα σε αυτήν τη φάση είναι να ανοίξουν οι δρόμοι. Τουλάχιστον να ανοίξουν οι κεντρικοί δρόμοι πριν φτάσει και το 2ο κύμα κακοκαιρίας που αναμένουμε...».

Σε δήλωση του νωρίτερα και ολοκληρώνοντας την περιοδεία του σε περιοχές της Εύβοιας , που «χτυπήθηκαν» από τον χιονιά, σημείωσε πως «τα βασικά προβλήματα αφορούν τους οδικούς άξονες και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Η πολιτεία πράττει και θα πράξει και στη συνέχεια το καθήκον της».

Ακόμη έκανε λόγο για επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως επίσης και για την επικοινωνία του με τον υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη για να πάνε στην περιοχή «επιπλέον εκχιονιστικά μηχανήματα ώστε να απελευθερωθεί το ταχύτερο το βασικό οδικό δίκτυο».

«Ως υπουργείο θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα. Με ταχείς ρυθμούς θα υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση για τις πληγείσες κτηνοτροφικές μονάδες ώστε να ενισχυθούν και να αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι», τόνισε ο υπουργός για τις ζημιές που έχει υποστεί η παραγωγή.

Να υπενθυμίσουμε πως δεκάδες χωριά από την παραλία της Κύμης και πάνω είναι αποκλεισμένα παρά τις προσπάθειες που κάνουν τα μηχανήματα να ανοίξουν τους δρόμους. Σε ορισμένα μάλιστα υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι χωρίς νερό και ρεύμα, αφού τα συνεργεία της ΔΕΗ δεν μπορούν να φτάσουν στην περιοχή και να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Και οι κτηνοτρόφοι της Νότιας και Κεντρικής Εύβοιας ζητούν βοήθεια καθώς δεν μπορούν να φτάσουν ούτε στις σταβλικές τους εγκαταστάσεις μιας και το χιόνι σε πολλά σημεία ξεπερνά και τα 2 μέτρα. Όλες οι Σχολικές Μονάδες που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου θα παραμείνουν κλειστές την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ