ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη σκιά των καταγγελιών Πανούση η Βουλή

Στη σκιά των καταγγελιών Πανούση η Βουλή
Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Ευρωκίνηση Γιώργος Κονταρίνης

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλαν οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση για διασύνδεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία.

Οι βόμβες που έριξε ο πρωην υπουργός Προστασίας του Πολίτη μονοπώλησαν για δεύτερη ημέρα τις συζητήσεις στη Βουλή, ιδιαίτερα στην επιτροπη Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία καλείται την ερχόμενη Τετάρτη να απαντήσει στα ερωτήματα των βουλευτων για ολα τα καυτά θέματα που έθιξε. Αναφορές έγιναν και στην Ολομέλεια από βουλευτες όλων σχεδόν των πτερύγων της Βουλής.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει στον τόπο; Αντιλαμβάνεστε πού θα ήσασταν τώρα, αν αυτά συνέβαιναν επί άλλων κυβερνήσεων; Όχι καθισμένοι ήρεμα, αλλά πάνω στα έδρανα και θα φωνάζατε στο όνομα της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, του κράτους δικαίου, της διαφάνειας!

Κώστας Τασούλας: Η χώρα η οποία βρίσκεται σε μία διαρκή έκπτωση διαδικασιών, λειτουργιών, αξιών παρατηρεί εμβρόντητη και την σκανδαλώδη συνέργεια της Κυβέρνησης με έγκλειστους για τρομοκρατικές ενέργειες στις φυλακές και όλα αυτά τα χαρακτηρίζετε «μυθομανίες», «μυθοπλασίες» και οτιδήποτε άλλο.

Τάσια Χριστοδουλοπούλου: Ήδη ασκήθηκε μήνυση για διαρροή εγγράφων...
Δεν ξέρω αν ο Πανούσης θα μας πει και τίποτα μετά από αυτή τη μήνυση.

Σπύρος Δανέλλης: Δεν πιστεύουμε αυτές τις μέρες στα μάτια και στα αυτιά μας, ακούγοντας ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να φλερτάρει ή να ανέχεται και να καλύπτει εκείνους που αποδεδειγμένα φλερτάρουν με την ιδέα της δημιουργίας ενός αριστερού παρακράτους. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε κάποιους, οι οποίοι μπορεί να παζαρεύουν νομοσχέδια με καταδίκους του κοινού ποινικού δικαίου ή απεχθείς τρομοκράτες.

Χρήστος Μαντάς: Έκανε ένα πάρα πολύ σοβαρό πολιτικό ολίσθημα ο κ. Πανούσης. Πήγε πρώτα στα ΜΜΕ, όντας για εφτά μήνες πριν Υπουργός, να δημοσιοποιήσει συνομιλίες, διαβαθμισμένα έγγραφα κλπ., απόρρητα έγγραφα και να αφήσει να εννοηθεί κάτι για δύο Βουλευτές. Δεν υπάρχει καμία σκιά για κανέναν Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τέλος. Και να τελειώσει αυτή η ιστορία εδώ.

Ανδρέας Λοβέρδος: ο κ. Πανούσης, για να είμαστε και συνεννοημένοι, είναι ο ένας από τους δύο, τρεις ανθρώπους που οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές. Θεωρώ χαρακτηριστικό ρουφιανιάς να προβληματίζεσαι ποιος ή ποια είναι, θεωρώ ότι είναι έντιμο πρώτα απ’ όλα από τον Πανούση να βγει να πει για ποιους Βουλευτές μιλά κι αν δεν το κάνει, να το κάνει η Κυβέρνηση, που είναι ενημερωμένη κι όχι να περιμένουμε τις παράνομες διαρροές από τις δικαστικές αρχές.

Βασίλης Κόκκαλης: Η Κυβέρνηση τηρεί τη σωστή και την υπεύθυνη στάση. Περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης. Αυτό όφειλε και ο κ. Πανούσης. Επαναλαμβάνω ότι πιθανότατα έχει δίκιο. Ο τρόπος, όμως, που χειρίζεται την υπόθεση δείχνει το ακριβώς αντίθετο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ