ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβληματισμός στο Μαξίμου για τις καταγγελίες Πανούση

Προβληματισμός στο Μαξίμου για τις καταγγελίες Πανούση
Ευρωκίνηση Στέλιος Μισίνας

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Μάλτα διεκδικώντας χρηματοδότηση για το προσφυγικό και το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει την διαπραγμάτευση- ακόμη και μεταμεσονύχτια- με το κουαρτέτο των θεσμών για να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες ως το τέλος της εβδομάδας, το Μαξίμου δείχνει να προβληματίζεται από τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα με αιχμή τις περίφημες καταγγελίες Πανούση.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο υπαινίσσεται ότι κάποιοι παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια προσπαθώντας να επαναφέρουν το θέμα της διασύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία έχοντας ως στόχο αφενός να πλήξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της συμφωνίας και αφετέρου για να επιβληθούν ξανά στην εξουσία. Ένα τέτοιο σενάριο ανέπτυξε άλλωστε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη η οποία μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση σχολίασε ότι από αυτές τις πρακτικές δεν κινδυνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά απειλείται η ίδια η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Είναι γεγονός πως από την πρώτη στιγμή που οι καταγγελίες Πανούση είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και η Κουμουνδούρου εμφανίστηκαν συντεταγμένα και απέρριψαν όλες τις αιτιάσεις κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για διασύνδεσή τους με τον χώρο της τρομοκρατίας. Η κατάσταση όμως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έφθασε στο μη περαιτέρω κι έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων . Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Τα έγγραφα δεν μπορούν να κυκλοφορούν σαν χαρτοπετσέτες» .

Πάντως, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να τροφοδοτήσει κι άλλο το θέμα κατανοώντας ότι ακόμη και οι εντυπώσεις που δημιουργούνται μέσω των διαξιφισμών για το θέμα δεν βοηθούν την κατάσταση. Στο Μαξίμου υποδέχτηκαν με δυσφορία τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου (Βήμα FM) πως «δεν είναι δυνατόν ένα δημοκρατικό κόμμα ή στελέχη ενός δημοκρατικού κόμματος να συνδιαλέγονται και να διαπραγματεύονται με τρομοκρατικές οργανώσεις». Όπως επίσης και η επισήμανση του πως «εάν έχει συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να απομακρυνθούν τα υπαίτια πρόσωπα».

Κυβερνητικοί κύκλοι δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για την παρέμβαση του ευρωβουλευτή και σχολιάζουν ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δεν βοηθούν αυτήν την στιγμή, αντιθέτως σε μία κρίσιμη συγκυρία για την χώρα, ρίχνουν λάδι στην φωτιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ