ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας - Μητσοτάκης - Σαμαράς και άλλοι στα ευρήματα της γιάφκας Ρούπα

Τσίπρας - Μητσοτάκης - Σαμαράς και άλλοι στα ευρήματα της γιάφκας Ρούπα
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Μπορεί τα ονόματα των Αλέξη Τσίπρα, Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά και πολλών άλλων πρώην πρωθυπουργών ή στελεχών κυβερνητικών σχημάτων του παρελθόντος να συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των πολλών άλλων που βρέθηκαν στο σπίτι όπου ζούσε η Πόλα Ρούπα, αλλά δεν αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία σε αυτό», θα πει στο CNN Greece πηγή που ενημερώνεται διαρκώς για την πορεία των ερευνών.

Κυβερνητικές πηγές έκαναν ανεπισήμως γνωστό ότι κατά την επιχείρηση σύλληψης της Πόλας Ρούπα "βρέθηκαν στο σπίτι της σημειώματα με τα ονόματα του πρωθυπουργού, πρώην πρωθυπουργών, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και άλλων πολιτικών προσώπων". Παράλληλα, οι κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. δεν αξιολογούν "ως σοβαρά" τα συγκεκριμένα ευρήματα ενώ διαψεύδουν κατηγορηματικώς ότι πρόκειται για επιχειρησιακά σχέδια επιθέσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των άλλων ονομάτων βρίσκονται και αυτά των Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όπως έγινε γνωστό νωρίς το πρωί της Τρίτης μετά από ανάρτηση του www.tovima.gr τα ονόματα των Κυρ. Μητσοτάκη και Αντ. Σαμαρλα βρέθηκαν σε σημειώσεις που φέρεται να έχει συντάξει η Πόλα Ρούπα και οι οποίες βρέθηκαν, μαζί και με άλλα στοιχεία και πειστήρια, στο σπίτι όπου έμενε στην Ηλιούπολη.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιβεβαιώνουν ότι ο υπουργός επικοινώνησε με τους πολιτικούς οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν. Παράλληλα, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωσταντίνος Τσουβάλας ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που τον αφορούν. Την επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ αλλά και με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επιβεβαιώνει και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Με δεδομένο ότι τα γραφεία της ΝΔ στη Λ. Συγγρού έχει και στο παρελθόν αποτελέσει στόχο τρομοκρατικής οργάνωσης (2013) ενώ άγνωστοι είχαν πυροβολήσει εναντίον του γραφείου του Αντ. Σαμαρά, οι αστυνομικές αρχές έκαναν αυτομάτως τους ανάλογους συνειρμούς. Την ευθύνη για εκείνη την επίθεση είχε αναλάβει μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα. Οι αρχές είχαν ερευνήσει και συνεχίζουν να ερευνούν την ενδεχόμενη συμμετοχή της Πόλας Ρούπα σε αυτήν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερες σημειώσεις αφορούσαν στοιχεία αυτοκινήτων και μετακινήσεων αλλά και κάποιες διευθύνσεις του Αντ. Σαμαρά και λιγότερες του Κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμμετέχοντες στις έρευνες εκτιμούν ως ασθενέστερη την πιθανότητα η Π. Ρούπα και ίσως οι συνεργοί της να ετοίμαζαν κάποιο εντυπωσιακό χτύπημα εναντίον του Αντ. Σαμαρά ή του Κ. Μητσοτάκη λόγω του ότι η Ρούπα δεν θα διακινδύνευε στην παρούσα φάση για κάτι τέτοιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ