ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Έφη Αχτσιόγλου δείχνει το ΔΝΤ για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση

Η Έφη Αχτσιόγλου δείχνει το ΔΝΤ για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί ένα κομβικού χαρακτήρα ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση και τον κόσμο της εργασίας , επισήμανε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, στην 30λεπτη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τη Γερμανίδα ομόλογό της Αντρέα Νάλες.

Η Ελληνίδα υπουργός στηλίτευσε επίσης την «αρνητική» στάση του ΔΝΤ τονίζοντας ότι αποτελεί τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η εν εξελίξει διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, στο σκέλος που αφορά της εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε στην κ. Νάλες ότι υπέρ των ελληνικών θέσεων τάσσονται: Το πόρισμα της διεθνούς επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO), καθώς και κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της ΕΕ.

Η ανταπόκριση της κ. Νάλες ήταν θετική, όπως αναφέρεται από το υπουργείο Εργασίας, σχετικά με την κομβική θέση που κατέχουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ