ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ ο Λ. Γρηγοράκος, αποχώρησε από το Ποτάμι ο Α. Ιλχάν

Επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ ο Λ. Γρηγοράκος, αποχώρησε από το Ποτάμι ο Α. Ιλχάν

Νέες προσθήκες στο ΠΑΣΟΚ, καθώς μετά την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου, η Φώφη Γεννηματά έκανε γνωστό ότι στο κόμμα επανέρχεται ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ καθ οδόν φαίνεται πως είναι και ο Αχμέτ Ιλχάν, ο οποίος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι.

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή με επιστολή της Φώφης Γεννηματά, ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Βουλής για την ένταξη του ανεξάρτητου βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Την επιστροφή του στο κόμμα είχε προαναγγείλει μέσω ανάρτησής του στο facebook πριν από μερικές ώρες και ο ίδιος ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος σημείωνε:

«Πολιτική μου βούληση είναι η ένταξή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τα ψηφοδέλτια της οποίας εκλέχτηκα βουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2015, ανταποκρινόμενος και στις πρωτοβουλίες της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την ενότητα του χώρου».

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστή η αποχώρηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού του Αχμέτ Ιλχάν με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι σύντομα θα ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, η οποία και ανακοινώθηκε από το προεδρείο. Σε δήλωσή του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Αχμέτ Ιλχάν ανέφερε ότι ήδη έχει ενημερώσει τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για τους λόγους της αποχώρησης του.

«Πεποίθηση μου είναι ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιαμέσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία» τονίζει ο Ιλχάν Αχμέτ.

Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής επισημαίνει ακόμη, ότι για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται άθροιση δυνάμεων, κοινό προγραμματικό πλαίσιο, παραμερισμός προσωπικών εγωισμών και παραλυτικών ισορροπιών στην λογική μιας ξεπερασμένης πολιτικής επετηρίδας, που απογοητεύουν τους πολίτες, παγιώνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει προοπτική για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική της κρίση.

«Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθώ και οι αρχές που θα υπαγορεύσουν τις επόμενες κινήσεις μου» καταλήγει ο Ιλχάν Αχμέτ.

Με την αποχώρηση του Ιλχάν Αχμέτ οι ανεξάρτητοι βουλευτές ανέρχονται σε οκτώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ