ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Το πρόγραμμα μπορεί να προχωρήσει και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Σκουρλέτης: Το πρόγραμμα μπορεί να προχωρήσει και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την εκτίμηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα «μπορεί να προχωρήσει και χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι «είναι προτιμότερος ένας πολιτικός συνομιλητής, ακόμη και αν υπάρχουν διαφωνίες μαζί του, από έναν άκαμπτο τεχνοκράτη».

«Αρκετούς μήνες πριν, δημόσια είχα πει ότι μπορούμε και μόνοι μας, σε σχέση με τη συμμετοχή του ΔΝΤ», ανέφερε στον Real fm και πρόσθεσε:

Οι θέσεις που έχει υποστηρίξει το ΔΝΤ για την ανάγκη να παρθούν επιπλέον μέτρα μάς οδηγούν στην εκτίμηση ότι θα αδυνατίσει το μέτωπο των σκληρών δυνάμεων που απαιτούν νέα μέτρα εδώ και τώρα.

Ερωτηθείς εάν στο θέμα του χρέους το Ταμείο ήταν σύμμαχός της Ελλάδας, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε:

«Δεν ξέρω αν ήταν επί της ουσίας σύμμαχός μας. Διότι εάν ήταν σύμμαχός μας πραγματικά, τότε δεν θα ζητούσαν μέτρα που δυσκολεύουν την αποπληρωμή και την εξυπηρέτησή του -εννοώ τα πρωτογενή πλεονάσματα. Άρα, υπάρχει μία αντίφαση που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν ξέρουμε τι πραγματικά θέλει».

«Είναι προτιμότερο για τη χώρα μας να έχει απέναντί της έναν πολιτικό συνομιλητή, έστω και αν διαφωνεί, διότι με αυτόν γίνεται η διαπραγμάτευση, παρά έναν ψυχρό τεχνοκράτη, ο οποίος θέλει με έναν άκαμπτο τρόπο να υλοποιήσει κάποιες συνταγές, που στις περισσότερες χώρες, όπου έχουν εφαρμοστεί, δεν έχουν και θετικά αποτελέσματα», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ