ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμπλοκή με την...εμπλοκή Στουρνάρα στο πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Εμπλοκή με την...εμπλοκή Στουρνάρα στο πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η διαρροή ότι το πόρισμα των βουλευτών στην εξεταστική επιτροπή που διερεύνησε τα δάνεια κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ, επέρριπτε ευθύνες στον Γιάννη Στουρνάρα, έγινε γνωστό ότι η αναφορά στον κεντρικό τραπεζίτη «δεν αποτυπώνει το πνεύμα της εισήγησης» της πλειοψηφίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν διάφορες εκδοχές του πορίσματος ενώ κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ μιας πιο σκληρής γραμμής απέναντι στον διοικητή της ΤτΕ. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε δεκτό, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Μπαλωμενάκη υπήρχε στο παλαιότερο σχέδιο και αφαιρέθηκε διότι δεν συνοδευόταν από την ανάλογη τεκμηρίωση.

«Δεν αποτυπώνει το πνεύμα της εισήγησης μας», είπε στους δημοσιογράφους ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας και διευκρίνισε πως κάποιοι σύντροφοι είχαν αυτή την άποψη. Στο πόρισμά τους, πρόσθεσε, δεν υπάρχει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Η «εμπλοκή» του κεντρικού τραπεζίτη αφορούσε σε τροπολογία που χάριζε πρόστιμα σε επιχειρήσεις. Όπως αναφερόταν στο κείμενο που διέρρευσε «χρήζει περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης εάν και εφόσον η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων τόσο μεγάλου ύψους με τροπολογία από τον τ. Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα στοιχειοθετεί και συνιστά το ποινικό αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας προς το Ελληνικό Δημόσιο».

Διαβάστε εδώ το προσχέδιο του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ