ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Παπαθεοδώρου, Δανέλλη και Μπαργιώτα για σπατάλες στο προσφυγικό

Ερώτηση Παπαθεοδώρου, Δανέλλη και Μπαργιώτα για σπατάλες στο προσφυγικό
Eurokinissi/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Σπατάλες και παντελώς ανοργάνωτη διαχείριση του προσφυγικού καταλογίζει στην κυβέρνηση η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Με επίκαιρη ερώτηση του στη Βουλή ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου υποστηρίζει ότι συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής είναι η εξαθλίωση της καθημερινότητας των προσφύγων και η επιδείνωση της ζωής των τοπικών κοινωνιών που εκθέτουν τη χώρα σε διεθνείς οργανισμούς.

Ο βουλευτής χαρακτηρίζει εξοργιστικό και απαράδεκτο το γεγονός ότι σήμερα 320 εργαζόμενοι σε 5 δήμους του προγράμματος δεν έχουν καν αντικείμενο εργασίας γιατί οι δομές της περιοχής τους έχουν κλείσει και καλεί τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να απαντήσει με ποιο σχεδιασμό κατανέμονται τα κονδύλια για τη διαχείριση του προσφυγικού και που και πως διατίθεται η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που λαμβάνει η κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση σπατάλησε 17 εκατ. ευρώ για να «ξεπουλήσει» εξυπηρετήσεις σε βάρος ανέργων, φτωχών και αδύναμων», αναφέρει.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης και Κώστας Μπαργιώτας με δική τους ερώτηση στη Βουλή κατηγορούν την κυβέρνηση οτι προσέλαβε εργαζόμενους που δεν εμφανίζονται στις προσφυγικές δομές. Όπως αναφέρουν:

Το χάος που επικρατεί στις δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων αποκαλύπτουν τα όσα καταγγέλλουν με γραπτή τους ερώτηση 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δ. Βίτσας, επικαλούμενοι μαρτυρίες και αναφορές εργαζομένων και εθελοντών στις εν λόγω δομές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ