Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Δόθηκε παράταση
Την παράταση μέχρι τις 31/1/2017 εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη από την Ολομέλεια.
Όπως αναφέρεται αφορά προγράμματα επιδότησης σίτισης, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και δομές κατά της φτώχειας. Οι παρατάσεις δίνονται ώστε να καλυφθεί το διάστημα έως την ενεργοποίηση του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.
Συγκεκριμένα παρατείνονται τρία προγράμματα που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου:
- Το πρόγραμμα σίτισης ατόμων και οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας: για ένα μήνα (έως 31 Ιανουαρίου).
- Το πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε 30 δήμους: για ένα μήνα (έως 31 Ιανουαρίου).
- Το πρόγραμμα Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας: για δύο μήνες (έως 28 Φεβρουαρίου).
Από τις ρυθμίσεις προκαλείται δαπάνη περίπου 13,5 εκατ. ευρώ από την παράταση του προγράμματος επιδότησης σίτισης και περίπου 2,2 εκατ. ευρώ από την παράταση κατά δύο μήνες του κοινωφελούς προγράμματος «κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας».
SPONSORED
Εξαφανίστηκε 13χρονη από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης - Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
07:11
ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη Φάμελλου, αλλά και «ραντεβού» για νέο γύρο αντιπαράθεσης
07:10
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές βροχές το απόγευμα – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (07 Ιουνίου)
06:30