ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: «Όλα καταλήγουν σε ξεβράκωμα μπροστά στον Σόιμπλε»

Λεβέντης: «Όλα καταλήγουν σε ξεβράκωμα μπροστά στον Σόιμπλε»
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην εκτίμηση ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα καταλήξουν σε φιάσκο προέβη στην ομιλία του ο Βασίλης Λεβέντης, σχολιάζοντας ότι πήγαμε στη Γενεύη χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί στοιχειώδεις υποχωρήσεις από την πλευρά της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρότεινε ακόμη, να διαθέσουν οι «300» τις βουλευτικές τους αποζημιώσεις αλλά και μέρος των υψηλών συντάξεων για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του εκλογικού νόμου που ήρθε πάλι στην επικαιρότητα τάχθηκε κατά της μείωσης του πλαφόν γιατί έτσι –όπως είπε- θα μπουν οι Τούρκοι στη Βουλή.

Σε ότι αφορά στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης υποστήριξε ότι όλα καταλήγουν σε ξεβράκωμα μπροστά στον Σόιμπλε, ενώ επανέφερε την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Σχολίασε ακόμη και τις εξελίξεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, λέγοντας ότι οι συνενώσεις δεν φέρνουν ψήφους και ότι οι αποστασίες δεν θα ενισχύσουν την παράταξη. «Αν νομίζετε ότι το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ισχυρότερο με τον Γιωργάκη, τότε είστε σε μεγάλη πλάνη», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ