ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Ο Τσίπρας εκπρόσωπος του λαϊκισμού, θέλει μόνο την καρέκλα

Β. Κικίλιας: Ο Τσίπρας εκπρόσωπος του λαϊκισμού, θέλει μόνο την καρέκλα
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Eurokinissi

Με αφορμή την προ ημερησίας συζήτηση για το αγροτικό στη Βουλή, που έγινε την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή αποδείχθηκε ότι κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση» τόνισε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας ότι αναδείχθηκε τί είναι ο κ. Μητσοτάκης και τί ο κ. Τσίπρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης εκπροσωπεί την πρόοδο, τις επενδύσεις, την κοινή λογική, ενώ ο κ. Τσίπρας την συντήρηση, τον λαϊκισμό, τον τυχοδιωκτισμό και τη λογική των μεθοδεύσεων για να διατηρήσει την καρέκλα του». «Κανείς πλέον, κανένα κόμμα ή φορέας δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στο κάλεσμα της πατριωτικής ευθύνης και για αυτό ζητάμε εκλογές».

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην στρατηγική, όπως είπε, επιλογή του κ. Μητσοτάκη για διεύρυνση και εκτός της Δράσης, που συστρατεύτηκε σήμερα με τη ΝΔ και ανακοίνωσε τον Γιάννη Καλιάνο ως αναπληρωτή γραμματέα επιστημονικών φορέων του κόμματος.

«Ανοίξαμε το κόμμα με το μητρώο στελεχών, η ΝΔ έχει πλατιά λαϊκή βάση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεγάλωσε την παράταξη και στα πλαίσια αυτά, όσοι ασπάζονται αρχές και αξίες είναι καλοδεχούμενοι. Το προσκλητήριο δεν σταματά εδώ. Η κυβέρνηση που θα σχηματίσει μετά τις εκλογές, θα είναι των πιο άξιων» είπε.

Ακόμη τόνισε πως η ΝΔ είναι ανοιχτή σε φορείς, κόμματα και παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου, με στόχο ένα εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ μιλώντας για την β΄ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος εκτίμησε πως είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε 4ο μνημόνιο, νέα μέτρα και πιθανά, πολύ μεγάλα αδιέξοδα.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Πολ Τόμσεν για την ανεργία υπογράμμισε πως η σημερινή πραγματικότητα για την οικονομία είναι πολύ άσχημη και πως η πορεία δεν είναι αισιόδοξη, και προσέθεσε: «Η οικονομία και η κοινωνία μπορεί να εκπλήξουν ευχάριστα αν φύγουμε από τον λαϊκισμό, με σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Είναι η συμφωνία αλήθειας της ΝΔ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη κατηγόρησε την κυβέρνηση πως τους τελευταίους 20 μήνες πέρασε 18 ρυθμίσεις που αφορούν το στήσιμο ενός πελατειακού κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως υπάρχει αύξηση των συμβασιούχων κατά 10 χιλιάδες και διόγκωση του Δημοσίου. Όπως είπε, μόνο το α΄ εξάμηνο του 2016, η υπέρβαση έφτασε τα 146 εκατ. ευρώ, ενώ έκανε λόγο για χτύπημα στην αξιοκρατία και τη νομιμότητα. Επανέλαβε μάλιστα, πως η ΝΔ δεν θα προχωρήσει σε καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου.

«Κανείς που υπηρετεί τη νομιμότητα δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό. Μιλάμε για κομματικούς εγκάθετους, κόντρα σε δικαστικές αποφάσεις. Εμείς δεν διχάζουμε τη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ