ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Οι 6+1 παρανομίες του ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Οι 6+1 παρανομίες του ΣΥΡΙΖΑ
eurokinissi

«Πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι», σε αυτή τη φράση συσπειρώνει η Νέα Δημοκρατία την κεντρική ιδέα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, σχολιάζοντας έτσι, το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

"Το λαϊκίστικο αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για ύπαρξη τριγώνου διαπλοκής κατέρρευσε. Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναγνώρισαν στο πόρισμά τους ότι δεν προέκυψαν ευθύνες πολιτικών προσώπων. Ο επικοινωνιακός σχεδιασμός της κυβέρνησης για μια ακόμη φορά έπεσε στο κενό", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

"Στην πραγματικότητα "πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι". Όχι μόνο δεν προέκυψαν ευθύνες για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά αντιθέτως αναδείχθηκε πλήθος κακών πρακτικών και συμπεριφορών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Η υποκρισία τους αποκαλύφθηκε για ακόμη για φορά", συνεχίζει η Πειραιώς και προσθέτει:

"Όπως αποκαλύφθηκε και η προσπάθεια ελέγχου της πολυφωνίας και του πλουραλισμού μέσω του αντισυνταγματικού νόμου του Υπουργού των βοσκοτοπίων κ. Παππά.

Έτσι και ενώ κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι λάμβανε δάνεια με εγγύηση τη μελλοντική της χρηματοδότηση, αποδείχτηκαν τα εξής:

1. Αν υπάρχει κάποιος που είναι εκτεθειμένος από την πρακτική αυτή δεν είναι η Νέα Δημοκρατία, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που με επιστολές του προς τις τράπεζες ζητούσε ευνοϊκή δανειοδότηση με εγγύηση ακριβώς την μελλοντική χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έμπαινε εγγυητής και στα δάνεια της "θυγατρικής" εφημερίδας "Αυγή", στην οποία είναι ο κύριος μέτοχός της.

2. Στην εφημερίδα "Αυγή" υφίσταται μέτοχος μια offshore που - δήθεν - δεν είναι γνωστό το φυσικό́ πρόσωπο που είναι ο δικαιούχος των μετοχών της.

3. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζήτησε να δανειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά́ παράβαση των κανόνων τραπεζικού δανεισμού.

4. Στο παρελθόν, έχει γίνει "κούρεμα" χρέους της εφημερίδας "Αυγή" από́ τραπεζικό́ ίδρυμα.

5. Το δάνειο της Ελληνικής Αριστεράς, της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται άλλοτε ότι είναι καθολικός διάδοχος και άλλοτε ότι είναι μετονομασία του ίδιου νομικού προσώπου, "κουρεύτηκε" σε ποσοστό́ 60%.

6. Το ακίνητο της Κουμουνδούρου περιήλθε στην κατοχή́ του ΣΥΡΙΖΑ με τρόπο νομικά έωλο.

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την τακτική διπλών εκχωρήσεων σε τράπεζες σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ