ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Λογικός ο πανικός της ΝΔ για την εξεταστική

ΣΥΡΙΖΑ: Λογικός ο πανικός της ΝΔ για την εξεταστική
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Λογικός ο πανικός της Ν.Δ. μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής. Οι πολιτικές της ευθύνες για τη συγκρότηση του αμαρτωλού τριγώνου της διαπλοκής αποκαλύφθηκαν», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με την οποία απαντά σε προηγούμενη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ για την Εξεταστική της Βουλής για την δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ.

«Είναι εκείνοι» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «που ευθύνονται για τα δάνεια 401 εκατομμυρίων ευρώ σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ από τις διαδοχικές κυβερνήσεις του δικομματισμού και για τη δανειοδότηση των ΜΜΕ με 'αέρα'. Είναι ο πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Μητσοτάκης ο μέτοχος της εταιρίας ΚΗΡΥΞ ΑΕ που επί 11 χρόνια δεν ενοχλήθηκε ποτέ από την τράπεζα για να αποπληρώσει το δάνειό της. Πρόκειται για μπαταξήδες με τη βούλα, αλλά λένε και ανέκδοτα, αναφερόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού γνωρίζουν ότι το μοναδικό δάνειο που έχει πάρει, με υπόλοιπο 7 εκατομμύρια, αποπληρώνεται κανονικά.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το χρεοκοπημένο κόμμα της Ν.Δ. και ο χρεοκοπημένος της πρόεδρος, που θέλουν να σώσουν τη χώρα, εκείνοι που σήμερα προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια, ενώ γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών της εξεταστικής προέκυψαν στοιχεία για τέλεση σωρείας ποινικών αδικημάτων που εμπλέκουν και πολιτικά πρόσωπα - και συγκεκριμένα τους οικονομικούς υπευθύνους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, τις ευθύνες των οποίων θα προσωποποιήσει η δικαιοσύνη» εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα θα συνεχιστεί στο επίπεδο της ελληνικής δικαιοσύνης. Πραγματικά ελπίζουμε ότι οι εισαγγελείς και οι ανακριτές που θα αναλάβουν τις υποθέσεις, δεν θα διαπιστώσουν εμπλοκή και πρώην υπουργών, διότι τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο για τη Ν.Δ. Η αυλαία έπεσε για την εξεταστική επιτροπή, όχι για τη δικαιοσύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ