ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος για τα δάνεια των ΜΜΕ και τις σχέσεις τους με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σ. Φάμελλος για τα δάνεια των ΜΜΕ και τις σχέσεις τους με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ ανέδειξε «τις σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τις τράπεζες και τα ΜΜΕ», υποστήριξε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Στη συνέχεια εξηγεί:

Αυτό συνέβαλε στην αποσύνθεση και στο γεγονός ότι δεν έχουμε ως σήμερα μια υγιή παραγωγική και κοινωνική βάση στη χώρα μας». Μάλιστα αναφέρει, «ένα τμήμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ύψους περίπου 1,7 δισ. ευρώ, αφορά τον δανεισμό κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης.

Όσον αφορά τις κινήσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Φάμελλος τονίζει στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι «θέλουμε να ξεκινήσει ένας διάλογος για τη δημοκρατία από την οποία ξεκίνησε η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης. Αν το κάνει αυτό το ΠΑΣΟΚ, θα μας βρει συνομιλητές, γιατί από καιρό έχουμε απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ωστόσο, σημειώνει: «δεν μπορώ όμως να καταλάβω πώς, ανακατεύοντας μόνον πρόσωπα, σε επίπεδο παραγόντων, μπορεί να αναπτυχθεί μια νέα πολιτική. Αυτές οι κινήσεις κορυφής εκτιμώ ότι έχουν απαξιωθεί στην κοινωνία».

Τέλος, σχετικά με την πώληση μετοχικών πακέτων της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ ξεκαθαρίζει ότι «το νερό είναι και παραμένει κοινωνικό αγαθό σε δημόσιο έλεγχο», εξηγώντας ότι «στηριζόμαστε στην απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ, που ισχύει και για την ΕΥΑΘ, ότι το 51% θα παραμένει στον έλεγχο του κράτους και με βάση αυτή την αφετηρία λέμε και σήμερα ότι δεν μιλάμε για ιδιωτικοποίηση του νερού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ