Πόρισμα ΚΚΕ: Πολιτικές ευθύνες για την «ευνοϊκή χρηματοδότηση» της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Πολιτικές ευθύνες για την «ευνοϊκή χρηματοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» εντοπίζει το ΚΚΕ στο πόρισμα του.
Στο κείμενο που υπογράφει ο βουλευτής του, μέλος της εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, σημειώνεται ότι τυχόν ποινικές ευθύνες πρέπει να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές.
Σε ότι αφορά στην αναφορά του πορίσματος Καλούδη ότι πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά στελεχών πιστωτικών ιδρυμάτων και οικονομικών υπεύθυνων πολιτικών κομμάτων, μεταξύ αυτών και του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπογραμμίζει πως είναι εντελώς αβάσιμη.
«Το ΚΚΕ είχε (και έχει) νομότυπα εκχωρήσει αποκλειστικά και μόνο προς την Εθνική Τράπεζα, το σύνολο της ετήσιας τακτικής κρατικής επιχορήγησής του, των ετών 2011 έως 2018. Το παραπάνω δάνειο κατά την ημερομηνία σύνταξης και υποβολής του παραπάνω πορίσματος (15/3/2013) ήταν ενήμερο και εξυπηρετείτο κανονικά», σημειώνεται.
Δείτε εδώ το πόρισμα του ΚΚΕ.
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Φωτιά σε κτίριο μετά από επίθεση με drone
16:42
Σε πιλοτική λειτουργία η Ψηφιακής Τράπεζας Γης - Σημαντικό βήμα για τον Συντελεστή Δόμησης
16:41
ΗΠΑ: Υποχωρεί κατά 5% το αργό πετρέλαιο εν μέσω προοπτικής βελτίωσης στο Στενό του Ορμούζ
16:36
Χειροπέδες σε 26χρονο στην Καστοριά που μετέφερε 56 κιλά κάνναβης σε ταξιδιωτικούς σάκους
16:26