ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικοί κύκλοι για Εξεταστική: Ανασύρουν τη δικογραφία Καλούδη

Κυβερνητικοί κύκλοι για Εξεταστική: Ανασύρουν τη δικογραφία Καλούδη
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το πόρισμα της εξεταστικής Επιτροπής για τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι, επισημαίνοντας ότι «η πάγια πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, για διερεύνηση του τριγώνου της διαπλοκής αποτελεί πραγματικότητα».

«Όσον αφορά στις ευθύνες της ηγεσίας αλλά και πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το "πάρτι" με τα θαλασσοδάνεια, μέχρι στιγμής παραμένουν πολιτικές, χωρίς ωστόσο κανείς να μπορεί να αποκλείσει κανείς η δικαστική διερεύνηση να εντοπίσει στην πορεία και τυχόν ποινικές ευθύνες ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο», αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι και προσθέτουν ότι βγαίνει από το ντουλάπι το «γνωστό Πόρισμα του Εισαγγελέα Καλούδη».

«Στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της, προτείνεται η ανάσυρση της δικογραφίας Καλούδη από το αρχείο και η συνέχιση της ποινικής διαδικασίας από το σημείο που βρισκόταν τον Απρίλιο του 2013, όταν επί κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δημοσιεύθηκε ο Ν. 4146/2013, που αποτέλεσε Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων των κομμάτων».

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι για την εξεταστική επιτροπή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ