ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Τζανακόπουλος: Η μάχη κατά της διαπλοκής δεν τελείωσε

Δ. Τζανακόπουλος:  Η μάχη κατά της διαπλοκής δεν τελείωσε
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στη μάχη της κυβέρνησης κατά της διαπλοκής, αλλά και στο τι περιμένει η κυβέρνηση από το eurogroup της Πέμπτης, αναφέρθηκε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της, πριν από δύο χρόνια, έθεσε ως ύψιστη προτεραιότητα την ανάδειξη των πρακτικών διαφθοράς που σημάδεψε την πολιτική ζωή», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και επεσήμανε ότι θύμα αυτών των πρακτικών ήταν ο ελληνικός λαός και πως από τις κοπιώδεις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής αναδείχτηκε το τρίγωνο διαπλοκής μεταξύ κομμάτων, τραπεζών και ΜΜΕ, το οποίο φέρει βαρύτατες ευθύνες για τη χρεοκοπία αλλά και για το βάθος της ελληνικής κρίσης.

Η μάχη κατά της διαπλοκής όχι μόνο δεν τελείωσε, είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά το πόρισμα της Επιτροπής αποτελεί την αφετηρία ώστε να πάρει το λόγο η δικαιοσύνη.

Κατηγόρησε μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ διαπλοκή στην Ελλάδα «συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα».

Αναφερόμενος στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση αναμένει να καταγραφεί πρόοδος στις συζητήσεις, ώστε να καταλήξουμε στη βάση του σχεδιασμού ο οποίος έχει περιγραφεί και ο οποίος περιλαμβάνει ταχύτατο κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων και ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ εντός του τρέχοντος τριμήνου.

Πρόσθεσε μάλιστα πως με την έγκριση των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τον ESM καταρρίπτεται η θέση πως η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων θα ακύρωνε την εφαρμογή τους.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ