ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ήρθη η ασυλία για Παππά και Μπαρμπαρούση για τα επεισόδια στην Κακαβιά

Ήρθη η ασυλία για Παππά και Μπαρμπαρούση για τα επεισόδια στην Κακαβιά
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με ευρεία πλειοψηφία η ολομέλεια της Βουλής έκανε δεκτό το αίτημα των εισαγγελικών αρχών να αρθεί η ασυλία δύο χρυσαυγιτών βουλευτών, του Χρήστου Παππά και του Κώστα Μπαρμπαρούση για τον αποκλεισμό του τελωνειακού σταθμού της Κακαβιάς το 2013.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη 170 είπαν «ναι» στην άρση της ασυλίας τους, 2 «κατά», ένας βουλευτής δήλωσε «παρών» και 13 έριξαν «λευκό» ψηφοδέλτιο. Οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής εγκαλούνται για τα αδικήματα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας, της παράνομης βίας και της παρακώλυσης κοινόχρηστης εγκατάστασης για τον αποκλεισμό του τελωνειακού σταθμού της Κακαβιάς το 2013, ύστερα από εκδήλωση που είχαν πραγματοποιήσει για τη Βόρειο Ήπειρο.

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι εντάσεις όταν ο Χρήστος Παππάς μίλησε για «διώξεις», «φυλακίσεις» και «εξορισμούς». Η επισήμανση του αντιπροέδρου Νικήτα Κακλαμάνη πως στη δημοκρατική Ελλάδα κανείς δεν πάει φυλακή, ούτε εξορίζεται για τις ιδέες του, προκάλεσαν αντιδράσεις στα έδρανα της Χρυσής Αυγής. Όρθιος διαμαρτυρόταν ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ενώ νωρίτερα όταν βουλευτής διέκοψε τον Νίκο Παππά την ώρα της "απολογίας" του, εκείνος φώναξε «βγάλτε το σκασμό».

Η ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε επίσης με συντριπτική πλειοψηφία 183 ψήφων «υπέρ» και 2 «παρών» να μην άρει την ασυλία της Φ. Γεννηματά, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Σταύρου Θεοδωράκη, του Δημήτρη Κουτσούμπα και της Αλέκας Παπαρήγα, ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει πολίτης, κατηγορώντας τους συγκεκριμένους πολιτικούς ότι, συνετέλεσαν στην υπαγωγή της χώρας μας στα μνημόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ