ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ.Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα έγινε αποδέκτης της αλληλεγγύης των Ευρωπαίων»

Κυρ.Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα έγινε αποδέκτης της αλληλεγγύης των Ευρωπαίων»
Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Την ανάγκη να πραγματοποιηθεί εγκαίρως πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα ώστε η χώρα που μπήκε πρώτη «στον φαύλο κύκλο της πολιτικής του ψέματος» να εισέλθει πρώτη «στον δημιουργικό κύκλο της πολιτικής της αλήθειας», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έτσι η Ελλάδα θα μπορέσει από καταλύτης ανάδειξης του ευρωπαϊκού προβλήματος, να γίνει προπομπός της λύσης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης , μιλώντας στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Λουκά Τσούκαλη, «Η Υπεράσπιση της Ευρώπης», στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

«Στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «η Ευρώπη επέδειξε ταυτόχρονα τις θετικές της προθέσεις αλλά και τους εγγενείς της περιορισμούς».

«Ομολογουμένως, η Ελλάδα έγινε αποδέκτης της αλληλεγγύης των Ευρωπαίων εταίρων μας στη διαχείριση των δυο μεγάλων προβλημάτων: Της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού προβλήματος - αλληλεγγύης πραγματικής και όχι θεωρητικής - άσχετα αν ιδιαίτερα στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των κονδυλίων για τους πρόσφυγες, η σημερινή κυβέρνηση απέτυχε και ελέγχεται γι' αυτό. Αλλά η αλληλεγγύη αυτή, πήρε τη μορφή μιας περιορισμένης ευκαιριακής αντίδρασης στα προβλήματα καθώς ανέκυπταν, και όχι μιας συγκροτημένης στρατηγικής για την εξουδετέρωσή τους. Και σίγουρα δεν ήταν επαρκής για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά στην πλήρη διάστασή τους» υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Ευρώπη είναι σήμερα ντε φάκτο διαιρεμένη, και σημείωσε ότι «η μάχη για την υπεράσπιση της Ευρώπης δεν θα δοθεί στις Βρυξέλλες. Θα δοθεί στα κράτη – μέλη».

«Στις φτωχότερες γειτονιές του ευρωπαϊκού Νότου αλλά και του ευρωπαϊκού Βορρά. Στο Περιστέρι Αττικής, στα Τζουμέρκα της Ηπείρου, στο Ηράκλειο της Κρήτης και όχι στο Στρασβούργο, το Λουξεμβούργο και το Βερολίνο. Εκεί είναι που χρειάζεται να κερδίσει το χαμένο έδαφος η πολιτική του πραγματισμού, της αλήθειας, του ορθού λόγου» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Πιστεύω», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «πως το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος είναι εκείνο της ατολμίας, της ακινησίας, της αντίληψης της εξουσίας ως αυτοσκοπού. Δεν μας ενδιαφέρουν τα όποια προνόμια της διακυβέρνησης, αλλά οι ευθύνες της. Διότι αντιλαμβανόμαστε πως οφείλουμε να κατοχυρώσουμε το αύριο της χώρας. Διότι γνωρίζουμε πως ο κίνδυνος για τη χώρα είναι μεγάλος και τα διακυβεύματα για το μέλλον ακόμα μεγαλύτερα. Είμαστε έτοιμοι να επωμιστούμε τις βαριές αυτές ευθύνες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ