ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Άδωνις για την κόντρα Τσίπρα-Ερντογάν: «Ταγίπ δεν ήξερες, δεν ρώταγες;»

Ο Άδωνις για την κόντρα Τσίπρα-Ερντογάν: «Ταγίπ δεν ήξερες, δεν ρώταγες;»
Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη (φωτογραφία αρχείου)

Με ένα χιουμοριστικό αλλά γεμάτο αιχμές tweet, σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, την αναφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός του υποσχέθηκε ότι μέσα σε διάστημα 15-20 ημερών θα έχει λυθεί το θέμα με την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

«Ο Ερντογάν πίστεψε την διαβεβαίωση του Τσίπρα, ότι θα έλυνε το θέμα εντός 15 ημερών.... Καλά Ταγίπ δεν ήξερες, δεν ρώταγες...», έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανίστηκε οργισμένος, έπειτα από την απόφαση μη έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Επίσης, την ακύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή μεταναστών εξετάζει το ΥΠΕΞ στην Άγκυρα, όπως μεταδίδει η τουρκική κρατική τηλεόραση την ώρα που οι Αρχές της χώρας, όπως λέει το CNN Turk, υπέβαλαν νέο αίτημα για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση του Τσίπρα στον Ερντογάν για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ