ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τί είπαν οι τραπεζίτες στον Δραγασάκη για τον ΔΟΛ (vid)

Τί είπαν οι τραπεζίτες στον Δραγασάκη για τον ΔΟΛ (vid)

Σε αποκαλύψεις για το «λουκέτο» στον ΔΟΛ προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι οι τραπεζίτες είχαν ενημερώσει τον ΔΟΛ για τα προβλήματα βιωσιμότητας από πρόπερσι και είχαν ζητήσει τη λήψη μέτρων για την αποφυγή της σημερινής κατάληξης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε: "Κάθε επιχείρηση που κλείνει είναι ένα τραύμα, κάθε θέση εργασίας που χάνεται είναι αρνητικό γεγονός. Όταν πρόκειται για επιχείρηση Τύπου, υπογραμμίζει την σημασία του γεγονότος. Το πρόβλημα των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων αφορά την κοινωνία και πρέπει να συμφωνήσουμε για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί."

"Στις αρχές του ΄80 είχαμε ένα παρόμοιο φαινόμενο στις επιχειρήσεις και δυστυχώς ελάχιστες σώθηκαν τότε. Σήμερα έχουμε συμφωνήσει άτυπα με τις τράπεζες, όταν μια επιχείρηση είναι υπερχρεωμένη να γίνονται ρυθμίσεις στη βάση των εξής αρχών. Πρώτον, εαν οι υπάρχοντες επιχειρηματίες μπορούν να βάλουν νέα κεφάλαια τότε διευκολύνονται, ρυθμίζεται το παλιό χρέος, μπορεί και να διαγραφεί ένα μέρος του και με τα νέα χρήματα και ένα αξιόπιστο επιχειρησιακό σχέδιο η επιχείρηση μπορεί να προχωρήσει. Στην περίπτωση του ΔΟΛ, αυτό δε συνέβη." , συνέχισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στις τράπεζες και τον ΔΟΛ, σύμφωνα με το cretalive.gr, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε: "Πρέπει να αποκαλύψω πως στις συζητήσεις που είχα με τραπεζίτες από πρόπερσι, μου είχαν πει ότι είχαν προειδοποιήσει την συγκεκριμένη επιχείρηση πως η βιωσιμότητα της έπασχε και έπρεπε από τότε να είχαν παρθεί μέτρα. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα αποτελέσματα.".

"Δεύτερον, εάν ο υφιστάμενος μέτοχος δε μπορεί να βάλει κεφάλαια , οι τράπεζες αναζητούν νέο επενδυτή. Εάν υπάρξει και μπορεί να προχωρήσει τοτε η επιχείρηση μέσω αλλαγών επιβιώνει , όπως στην περίπτωση Μαρινόπουλου.", πρόσθεσε.

"Τρίτον, αν πάμε σε διαγραφές χρεών, οι επιχειρηματίες που απαλλάσσονται θα είναι υπο έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρήματα σε Ελλάδα ή εξωτερικό", κατέληξε ο κ. Δραγασάκης.

Διαβάστε επίσης:

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το λουκέτο στο ΔΟΛ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ