ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολ. Γεροβασίλη: Δεν θα ληφθούν προληπτικά μέτρα το 2018

Ολ. Γεροβασίλη: Δεν θα ληφθούν προληπτικά μέτρα το 2018
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αισιόδοξη για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης εμφανίστηκε στη Βουλή η Όλγα Γεροβασίλη, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ληφθούν προληπτικά μέτρα για μετά το 2018, όπως ζητούν οι δανειστές.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για τις προσλήψεις στο δημόσιο, διέψευσε κι εκείνη με τη σειρά της τα σενάρια ψήφισης των μέτρων από 180 βουλευτές.

Οι 153 βουλευτές της συμπολίτευσης δεν θα ψηφίσουν και κατά συνέπεια δεν φτάνουν οι «πρόθυμοι της αντιπολίτευσης», είπε και στρέφοντας τα πυρά της κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την κατηγόρησε ότι κάθε φορά που ο Σόιμπλε ζητά δηλώσεις υποταγής από την κυβέρνηση, η ΝΔ ζητά δηλώσεις υποταγή από τον ελληνικό λαό.

Απαντώντας στην κριτική των βουλευτών της ΝΔ, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία. ''Ο ελληνικός λαός δεν κάνει θυσίες για να δει ξανά το “ναι σε όλα” στην ημερήσια διάταξη'' και απέδωσε τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης στη διάσταση απόψεων που καταγράφεται μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών.

''Δίνουμε έναν πολυμέτωπο αγώνα για να βγει η χώρα από την επιτροπεία στην οποία την καταδίκασαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ'', είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ