ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυση κατά του Χρήστου Σπίρτζη για εσχάτη προδοσία

Μήνυση κατά του Χρήστου Σπίρτζη για εσχάτη προδοσία
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μήνυση για εσχάτη προδοσία και παράβαση καθήκοντος κατατέθηκε κατά του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Ο λόγος; Η τροπολογία (του ΥΠΟΜΕΔΙ) που εντάχθηκε ως άρθρο στο Ν.4439/2016 και προβλέπει την πρόσληψη με συμβάσεις αορίστου χρόνου στην Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. 220 ατόμων που εργάζονταν στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), τη Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων (ΔΕΠΑΝΟΜ) και τη Θέμις Κατασκευαστική, που έχουν κλείσει. Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας μέσω δημοσιεύματος της εφημερίδας "Καθημερινή", με το οποίο συνοδεύεται η μήνυση.

Την μήνυση υπέβαλε ο Δορύλαος Κλαπάκης, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμαρουσίου, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση παραβιάζει σειρά θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος, που προστατεύουν την ισότητα των Ελλήνων έναντι του νόμου και την ελεύθερη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης.

Παράλληλα, ο κ. Κλαπάκης βασίζει την μήνυση στο άρθρο 103 του Συντάγματος που προβλέπει ότι τα προσόντα και ο τρόπος του διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων ορίζονται από το νόμο. Όπως και ότι "νόμος ορίζει τους όρους, και τη χρονική διάρκεια των σχέσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός καθορίζεται κάθε φορά, για την κάλυψη είτε οργανικών θέσεων και πέραν των προβλεπομένων στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3 είτε πρόσκαιρων είτε απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών κατά το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 2".

Επίσης, ζητά την εξέταση της μήνυσης μόνον ως προς την κατεύθυνση του αδικήματος περί εσχάτης Προδοσίας και "εφόσον υπάρχουν οι απαραίτητες ενδείξεις να παραπεμφθεί ο μηνυμένος υπουργός απευθείας στο ακροατήριο με βάση αυτό το αδίκημα και να μην αποσταλεί στην Βουλή ως απαιτείται για παράνομες ενέργειες Υπουργών που εμπίπτουν σε αλλά αδικήματα του Π.Κ".

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κλαπάκης, στο παρελθόν είχε επίσης μηνύσει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ως υπουργός Περιβάλλοντος είχε συντάξει το νόμο 4014/11 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων που, εν τέλει, κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. Ο κ. Κλαπάκης είχε προσφύγει και κατά του νόμου 4178/13, που αντικατέστησε τον 4014/11, ο οποίος κρίθηκε συνταγματικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ