ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξυδάκης: Δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τη συζήτηση για τη δραχμή

Ξυδάκης: Δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τη συζήτηση για τη δραχμή
Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης

Θέμα επιστροφής στη δραχμή άνοιξε και πάλι ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Νίκος Ξυδάκης, αναφερόμενος στα «αγκάθια» με τους θεσμούς.

Όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός «δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού όταν κουβεντιάζουμε για τη μοίρα του λαού. Πρέπει να φτιάχνουμε σενάρια, να βλέπουμε την ιστορική εμπειρία»».

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν υπάρχουν άλλες φυσικές αντοχές ενός πληθυσμού. Εγώ νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση επί της ουσίας πολιτική και εθνική που δεν έχει γίνει τα τελευταία 7 χρόνια. Και φυσικά πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση από τη Βουλή. Τα περασμένα χρόνια δαιμονοποιήθηκε μια κουβέντα, εγώ είχα πει ότι και επί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε», είπε ο Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

«Είχαμε δραχμή και πριν από το ευρώ. Το 1910, το 1912, 1930, το 1960 κάτι έκανε μια χώρα, κάπως ζούσαμε, ζούσαμε και σε άλλες περιόδους. Εγώ τη βάζω ιστορικά τη συζήτηση αυτή» δήλωσε ο κ. Ξυδάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επέρριψε ευθύνες για το θέμα της δραχμής που άνοιξε σε άλλους λέγοντας ότι «άμα στην ανοίξουν οι άλλοι, εσύ τι θα πεις εγώ δεν κουβεντιάζω; Αφού το λέει ο κ. Σόιμπλε».
Ο κ. Ξυδάκης επιτέθηκε και στο ΔΝΤ λέγοντας πως «αυτά για εσωτερική υποτίμηση που προτείνει είναι για ηλιθίους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ