ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σεβαστάκης «βλέπει» μικρές διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Ο Σεβαστάκης «βλέπει» μικρές διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Σε μια δήλωση που προκάλεσε έκπληξη προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Νorth 98, εκτίμησε ότι θα μπορούσε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνομιλήσουν πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο όπως για πλεόνασμα, φοροδιαφυγή, αυξημένη φορολογία, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η αναφορά του ότι οι διαφορές μεταξύ των δυο είναι περιορισμένες.

Ο κ. Σεβαστάκης, σχολιάζοντας το Grexit που επαναφέρουν ως σενάριο ξένοι οίκοι ή ΜΜΕ, είπε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα δώσουμε το σωστό νεύμα στην αγορά που χρειάζεται σταθερότητα. Το Grexit δεν θα είναι Grexit αλλά έξοδος της ευρωζώνης από τον εαυτό της.

Σε ότι αφορά την πιθανότητα εκλογών ο κ. Σεβαστάκης είπε ότι το θέμα αυτό τίθεται κάθε φορά που βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση.

Η ΝΔ βλέπει σαν όραμα τις εκλογές γιατί θέλει να καθίσει στην καρέκλα της εξουσίας.

Στην ερώτηση ότι το ίδιο έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σεβαστάκης είπε πως αποδέχεται την κριτική. Στην ερώτηση αν ένα δημοψήφισμα θα ήταν αυτό που θα έδινε την δυνατότητα να αποφασίσει ο κόσμος τι θέλει, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι αυτή τη στιγμή το δημοψήφισμα έχει αποδυναμωθεί, αλλά η καταφυγή στον λαό με κάποιον τρόπο θα μπορούσε να υπάρξει ακόμη και σαν επιχείρημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ