ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές για το δημοσίευμα του Bloomberg

Κυβερνητικές πηγές για το δημοσίευμα του Bloomberg
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Δημοσίευμα του Bloomberg αναπαράγεται χωρίς μια στοιχειώδη, σχετική, ερώτηση προς τους αρμοδίους αν πράγματι ισχύει ή στην περίπτωση που ισχύει, γιατί συμβαίνει αυτό», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας δημοσίευμα του αμερικανικού οικονομικού πρακτορείου.

Με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg, επισημαίνουν πως «η αλήθεια είναι ότι το 33% με 35% των συμφωνηθέντων έχει υλοποιηθεί, ενώ ένα 40% βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησής του» και συμπληρώνουν:

«Το αν διαφωνεί το Bloomberg ως προς τα ποσοστά δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα καθώς η υλοποίηση αυτών των συμφωνηθέντων είναι "θέμα ολίγων ημερών"».

Τονίζουν, δε, ότι «τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα αποτελούν τα "μεγάλα αγκάθια" καθώς αφορούν εργασιακά, δημοσιονομικά και ενεργειακά».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι πηγές της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι «πράγματι αυτά παραμένουν ως εκκρεμότητες πάνω στο τραπέζι καθώς, όπως κατ' επανάληψη, έχει τονίσει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, "όπως σε όλες οι διαπραγματεύσεις, τον τελευταίο καιρό, τίποτα δεν είναι συμφωνημένο, μέχρι όλα να είναι συμφωνημένα". Και αυτό διότι "διάφοροι παίκτες ρίχνουν στο τραπέζι διάφορα ζητήματα, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα, μέχρι να δούμε το όλο πακέτο"».

Σημειώνουν ότι «η συμφωνία σε αυτά τα θέματα θα είναι προϊόν πολιτικής απόφασης, που θα επιλύσει γρήγορα και τις εκκρεμότητες».

Παραπέμπουν, δε, στις προ δύο ημερών δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι "υπάρχουν οι οικονομικές αλλά και οι πολιτικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εταίρων μας στην Ευρώπη δεν επιθυμεί μια τεχνητή αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης"».

Κλείνοντας, οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «η "σαλαμοποίηση" των μέτρων μπορεί να ευνοεί κάποιους, σε καμία περίπτωση, όμως, τη χώρα και τους πολίτες της. Τα προαπαιτούμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως "συγκοινωνούντα δοχεία". Και αυτό κάνει η κυβέρνηση!».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ