ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και μέσων ενημέρωσης θα συζητηθεί σήμερα στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, με τους τόνους να ανεβαίνουν με φόντο το ζήτημα της διαπλοκής.

Στο βήμα θα ανέβουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, σε μια συνεδρίαση που ξεκινά στις 13:00 κι αναμένεται να χαρακτηριστεί από «συγκρούσεις» πολιτικοοικονομικού περιεχομένου, με την πορεία της διαπραγμάτευσης και την δεύτερη αξιολόγηση να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα δάνεια, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτησή του για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Από την πλευρά τους οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένεται να επαναφέρουν το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Σημειώνεται πως η ΝΔ στο πόρισμά της για την εξεταστική, που αφορούσε τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες πως «η εξεταστική επιτροπή κατέληξε σε μια ακόμη μεγαλοπρεπή ήττα της κυβέρνησης», ενώ από πλευράς κυβέρνησης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε την περασμένη εβδομάδα πως από τις κοπιώδεις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής αναδείχτηκε το τρίγωνο διαπλοκής μεταξύ κομμάτων, τραπεζών και ΜΜΕ, το οποίο φέρει βαρύτατες ευθύνες για τη χρεοκοπία αλλά και για το βάθος της ελληνικής κρίσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ