ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Η χώρα ξαναμπαίνει στη δίνη μιας βαθιάς αβεβαιότητας

Κουμουτσάκος: Η χώρα ξαναμπαίνει στη δίνη μιας βαθιάς αβεβαιότητας
Eurokinissi

«Αυτή τη στιγμή η χώρα ξαναμπαίνει στη δίνη μιας βαθιάς αβεβαιότητας», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο ερώτημα πόσο μεγάλος κίνδυνος υπάρχει για τη χώρα να χάσει το τρένο της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ, αν δεν κλειδώσει η αξιολόγηση στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, είπε:

«Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Δεν θέλω να γίνω άγγελος κακών ειδήσεων, αλλά ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Και είναι σαφές ότι είναι υπαρκτός και ακόμα περισσότερο έντονος από χθες, όταν ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Τσακαλώτος, επιβεβαίωσε ότι μόνο το 1/3 των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα, που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, έχει υλοποιηθεί σε σχέση με αυτά τα οποία έπρεπε να έχει κάνει».

Ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον realfm 97,8, πρόσθεσε ότι: «Όπως όλοι μας παρακολουθούμε, όλοι οι πολίτες παρακολουθούν την εξέλιξη αυτή, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε όχι μόνο επιφυλακτικοί, δύσπιστοι και να αναρωτιόμαστε. Πρέπει να θυμίσω ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση ότι πολύ λίγες εκκρεμότητες έμεναν και θα μπορούσα να είχε κλείσει η αξιολόγηση. Τον Νοέμβριο ελέγετο αυτό για τις 5 Δεκεμβρίου. Όταν αποδεικνύεται ότι το ακριβώς αντίθετο συνέβαινε, όταν έχουμε μία ομολογία ψεύδους και αποτυχίας, έχω κάθε λόγο να ανησυχώ για το ότι η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο, να χάσει τη δυνατότητα να μπει στην ποσοτική χαλάρωση και να ξεκινήσουν τα σενάρια, τα οποία από χθες και με συμβολή κυβερνητικού στελέχους ή και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ υψηλόβαθμου, έχουν μπει πια στο δημόσιο διάλογο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά έρχονται να ενισχύσουν και όλα εκείνα τα δύσκολα τα κέντρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που μιλάνε είτε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, Grexit και πάλι, είτε για την ανάγκη ενός τέταρτου μνημονίου. Λοιπόν αυτή τη στιγμή η χώρα ξαναμπαίνει στη δίνη μιας βαθιάς αβεβαιότητας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ