ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας από τη Βουλή: «Παραμύθια» τα περί διαπραγμάτευσης

Κουτσούμπας από τη Βουλή: «Παραμύθια» τα περί διαπραγμάτευσης
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να κλείσει η αξιολόγηση, προέβη από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Όλα αυτά που λέτε, ότι δήθεν δεν θα ψηφίσετε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα, ο λαός τα ακούει πλέον βερεσέ», σχολίασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε πως ο μόνος στόχος της κυβέρνησης είναι να «αμπαλάρει» το επόμενο πακέτο μέτρων.

Όπως είπε:

Το παραμύθι ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει, γιατί στο τέλος δήθεν, θα δουν προκοπή οι εργαζόμενοι, οι εκβιασμοί της εκλογολογίας και ο «μπαμπούλας» της πολιτικής αστάθειας, αλλά και το σενάριο των ευρύτερων συναινέσεων με τα άλλα αστικά κόμματα με τα οποία μπορείτε να μοιραστείτε και την ευθύνη της αντιλαϊκής πολιτικής, στόχο έχουν να «αμπαλάρουν» το επόμενο πακέτο μέτρων που ετοιμάζετε.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα η «επιστροφή στην κανονικότητα» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο από το να θεωρήσει ο λαός πως όλα όσα έχασε στα χρόνια της κρίσης είναι περασμένα – ξεχασμένα. «Για σας "επιστροφή στην κανονικότητα" σημαίνει συμβιβασμός με την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση», δήλωσε.

Σε ότι αφορά την εξεταστική επιτροπή, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης ήταν να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα σκληρά μέτρα που ετοιμάζει και πως το συμπέρασμα που εξάγεται είναι «άνθρακες ο θησαυρός», καθώς «ούτε τώρα έλαμψε όλη η αλήθεια, ούτε τώρα «έφτασε το μαχαίρι στο κόκκαλο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ