ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η μπηχτή του Βενιζέλου κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η μπηχτή του Βενιζέλου κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πολλαπλά μηνύματα θέλησε να στείλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα θελήσει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, προκαλώντας εθνική κρίση και επανάληψη της «φάρσας» του 2015.

Ο κ. Βενιζέλος προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην σύρει τη χώρα σε κατάσταση μακράς αναμονής που τρώει –όπως είπε- τις σάρκες της χώρας και της οικονομίας «τουλάχιστον μέχρι να υπερβούμε τον κίνδυνο πιστωτικού γεγονότος τον Ιούνιο».

«Δεν μπορείτε να φλερτάρετε με δημοψήφισμα, το οποίο είναι αντισυνταγματικό και απαγορευμένο ως προς το θέμα του και θα οδηγήσει σε βαθιά και ανυπέρβλητη οικονομική κρίση και εθνική καταστροφή, ούτε εκλογές συγκρουσιακές γύρω από δήθεν διλήμματα για το εθνικό νόμισμα», είπε και ανεβάζοντας τους τόνους πρόσθεσε:

«Δεν θα επιτραπεί να έχουμε τέτοιου τύπου τέτοιες εξελίξεις και όλοι όσοι έχουν αρμοδιότητα και ευθύνη για μια συντεταγμένη πολιτεία οφείλουν εγκαίρως να το πουν και να αντιδράσουν». Η φράση αυτή ερμηνεύθηκε και ως αιχμή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο σύσσωμη η αντιπολίτευση θα αντιδράσει σε περίπτωση παρόμοιου εθνικού εκβιασμού και φάρσας. Επανέλαβε δε, πως αυτό που χρειάζεται είναι ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας, στην οποία θα μετάσχει και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ