ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Γεννηματά «κάλυψε» τον Θεοχαρόπουλο για την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης

Η Γεννηματά «κάλυψε» τον Θεοχαρόπουλο για την κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Να ρίξει τους τόνους μετά την τοποθέτηση Θεοχαρόπουλου αλλά και να συγκεράσει τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν γύρω από το ζήτημα των πρόωρων εκλογών, επιχείρησε η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης με άλλον πρωθυπουργό και πρόσωπα κοινής αποδοχής, αλλά μετά τις εκλογές αφού οι σημερινοί συσχετισμοί δεν το επιτρέπουν.

«Η λύση δεν είναι στην παλιννόστηση της δεξιάς, ούτε στις απαιτήσεις Σόιμπλε, τα δύο δήθεν μεγάλα κόμματα δεν μπορούν ξεπεράσουν ψυχώσεις τους και την ακόρεστη δίψα τους για εξουσία», είπε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε:

Απαιτείται εθνική συνεννόηση εξόδου από κρίση, μια κοινή προσπάθεια όλων σε ένα σχέδιο που θα το πω σχέδιο «Ελλάδα». Αυτό θα το υπηρετήσει μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με άλλο πρωθυπουργό και πρόσωπα κοινής αποδοχής, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν το θέλουν και οι συσχετισμοί δεν το επιτρέπουν. Θα γίνει μετά τις εκλογές και αυτό θα το επιβάλλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Νωρίτερα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ότι στο σημερινό ασταθές και δυσμενές διεθνές περιβάλλον έχει αφήσει τη χώρα απροστάτευτη και σε ομηρεία. «Το «σωτήριο» 3o μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετέτρεψε όλες τις έκτακτες, προσωρινές ρυθμίσεις σε μόνιμες. Μόνιμη επιτροπεία, μόνιμος κόφτης. Ο ίδιος ο υπουργός σας, τώρα παραδέχθηκε ότι το 70% των δεσμεύσεων που έχετε αναλάβει για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, δεν έχει υλοποιηθεί», είπε.

Αναφερόμενη στην εξεταστική επιτροπή κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγωνίστηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ Channel με «ευγενική χορηγία» της ΣΥΡΙΖΑ BANK, με εγγύηση βοσκοτόπια στην Ιθάκη, υπερχρεωμένων επιχειρηματιών.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά είπε:

Είστε η κυβέρνηση των έμμισθων τρολς και της προπαγάνδας, ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε με προσωπική του επιστολή τον τραπεζικό δανεισμό του κόμματός του με πολιτικά και όχι τραπεζικά κριτήρια... Όποιες μεθοδεύσεις και αν σκαρφιστήκατε, η σκευωρία απέτυχε και τελικά είδατε τα δικά σας “άπλυτα” να βγαίνουν στη φόρα. Συγχαρητήρια!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ