ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ: Συμφώνησαν σε πρωτοβουλίες για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ: Συμφώνησαν σε πρωτοβουλίες για το κλείσιμο της αξιολόγησης
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONNETI/φωτογραφία αρχείου

Να ληφθούν άμεσα οι αναγκαίες πρωτοβουλίες προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο, συμφώνησαν Άγκελα Μέρκελ και Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Μάλτα.

Εκτός από το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, η γερμανίδα καγκελάριος και ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησαν και τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, αλλά και γενικότερα τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Η Άγκελα Μέρκελ ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για τις συνομιλίες που είχε με την τουρκική ηγεσία κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Άγκυρα και συγκεκριμένα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, το προσφυγικό και το Κυπριακό.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωσή του στις συνομιλίες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό και στη σημασία της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ότι προκλητικές διεκδικήσεις και ενέργειές της στο Αιγαίο υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ